Tellisin veebist seitset erinevat sorti jahu ja küpsetasin üleeile öösel oma esimese gluteenivaba leiva. Inspiratsiooni sain Cherrylt, kes pärast gluteeni ärajätmist ei ole enam väsinud ja Kadrilt, kes õpetas meid oma koduköögis ise pelmeene tegema. Gluteeni on rukkis, nisus, odras ja kaeras. Jahuks läksid minu leiva sisse pruun riisijahu, magus riisijahu, kinoajahu (quinoa flour) (võib ka gluteenivaba kaerajahu), hirsijahu, tapiokijahu (tapioca flour), marantatärklis (arrowroot starch) (võib ka muu tärklis), linaseemnejahu, sideaineks ksantaan (xanthan gum). Eestis tunduksid need koostisosad hirmutavad, mäletan, et kinoat olen ostnud Tallinnas Herne tänava ökopoest, täna on loodetavasti olukord parem. Veel on vaja mune, õunaäädikat, pärmi, melassi (suhkrusiirupit), pruuni suhkrut, võid ja soola. Retsepti sain
siit. Ma ei ole ammu nii head mummulist leiba saanud.