01 02 03 karin addis snapshots: castelli 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

castelli

34
Meil on Addisest kaasa võtta  üks toit, mis on maailma parim. Nagu riisipuding on maailma parim Rice to Richeses Spring Streetil New Yorgis või piima-šokolaadisaiad indiaanimuti koduses kohvikus Tayrona rannas Colombias, nii on Addises Piazzal Mahatma-Gandhi tänaval itaalia restoran Castelli, kus me käime trühvlitagliatellet söömas. Castelli asub natside endises peakorteris ja seda peab ühe siiajäänud natsi seitsmekümnendates paksupoolne poeg, kes on kuulus oma pirtsakuse poolest. Kui sa talle ei meeldi, siis sa tema restoranis ei söö. Meie oleme hetkel heas kirjas, saame sisse, kuigi viimane kord küsiti lauda kinni pannes, ega meil lapsi kaasas ei ole. Addises on komme, et väljas süüa saab vaid lõunat või õhtusööki, st et kolmest seitsmeni pärastlõunal on restoranid kinni. Meil tekib puhkepäeviti isu kell neli, mistõttu meie jaoks see linn süüa ei paku. Kuid Castelli trühvlipastat oleme valmis ka kell seitse õhtul vihma käes trepil ootama. Punktipealt avanevad uksed, porimatt visatakse lävepakule ja kõrge kaelusega mustas sviitris omanik nohiseb ukse kõrval leti taga kelnereid meid õigesse saali juhatama. Castellis oled sa ajas tagasi 50ndates – pruun interjöör, valged laudlinad, antiikne lauahõbe, paksult kinni kardinad ja täistuubitud neli pisikest söögisaali. Kujutan ette, kuidas natsiametnikud omal ajal neis kabinettides pruunide kirjutuslaudade taga istusid ja linnakodanikke teenindasid. 90-aastane kelner on seal töötanud vist aegade algusest saati. 
foto: http://www.mediaethiopia.com/photoessay/photo_essay_August0301.htm
35 36 37 38