01 02 03 karin addis snapshots: Abucci 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Abucci

34

Ühel laupäevaõhtul otsime üles Addise uue hittrestorani Abucci, mida mu gurmaanist Itaalia kolleeg kiidab. Otsime Abuccit juba teist korda ja eksime jälle ära. Addises ei ole aadresse, kui sa ei tea, kuhu täpselt minna, tähendab see meie jaoks kahel iföönil Google Mapsi appi asukoha võrdlemist Tripadvisori kaardiga. Abucci leiame lõpuks Atlas Roadi peal otse,  raudteetänava poolt tulles pärast Atlase hotelli ristmikku paremat kätt kahe kõrge pimeda poolelioleva ehitise tagant mullateed mööda sisse. “Seal,” hüüatan, kui möödume nurga peal pimeduses kolmest litsist, üks paks kollases kleidis, teine pisike. Aare tagurdab kummide vilinal, nii et litside kliendid plekkaia varjus järele vaatavad.  Abucci on veetlev, villast kumab kollast valgust, uksel tervitab meid valge hostess, esmakordselt Etioopias näen teeninduses valget inimest. Kergitame imestusest kulmu, kui eelroaks antipasti carpacciot ja gorgonzolat proovime. Toores veisesteik kartulirõnga ja punase veini kastmes krõbeda sibulapuruga murrab Aare südame. Kuna trühvlihooaeg ei ole Prantsusmaal veel alanud, saab Richard linguinit hoopis metsaseentega ja mina allun kelneri soovitusele võtta lõhet, kuigi tean, et see tuleb sügavkülmutatuna ja ei ole värske. Veel järgmisel hommikul tunnen lehttainast õunakoogi krõbedat maitset värskete vaniljeseemnetega tipitud isetehtud jäätisega. Iga sent 4000 birrist kolme peale on seda toitu väärt, isegi kaardiaparaat töötab, kuigi taaskord tõdeme, et Aafrikas ei saa loota Mastercardile, vaid Visa on kindel valik.  
35 36 37 38